Dla kogo:
Wykonanie:
Ubić jajko (roztrzepać). Banany rozgnieść widelcem. Margarynę rozpuścić. Wymieszać banany z margaryną. Dodać cukier, ekstrakt waniliowy i roztrzepane jajko. Wymieszać. Dodać sodę i sól. Po trochę dodawać przesianą mąkę, cały czas mieszając. Foremki na muffinki wypełnić ciastem do wysokości ok. 3/4 papilotki. Na końcu posypać cukrem cynamonowym. Piec ok. 20 minut w temperaturze 180°.
Przepis pochodzi ze strony http://worldbakingday.com/pl/. Poziom 10 #bakebrave.
- dla mających w domu dojrzałe banany
- dla fanów muffinek
- dla chcących coś szybko upiec
- 1 jajko
- 3 banany (najlepiej dojrzałe)
- 1,5 szklanki mąki
- 75g margaryny
- 1 szklanka cukru
- łyżka sody oczyszczonej
- łyżka ekstraktu waniliowego
- szczypta soli
- cukier cynamonowy (20g cukru + 2 łyżeczki cynamonu w proszku)
Wykonanie:
Ubić jajko (roztrzepać). Banany rozgnieść widelcem. Margarynę rozpuścić. Wymieszać banany z margaryną. Dodać cukier, ekstrakt waniliowy i roztrzepane jajko. Wymieszać. Dodać sodę i sól. Po trochę dodawać przesianą mąkę, cały czas mieszając. Foremki na muffinki wypełnić ciastem do wysokości ok. 3/4 papilotki. Na końcu posypać cukrem cynamonowym. Piec ok. 20 minut w temperaturze 180°.
Przepis pochodzi ze strony http://worldbakingday.com/pl/. Poziom 10 #bakebrave.
Smakowite :)
OdpowiedzUsuńPrzepyszne ♡♡♡♡
OdpowiedzUsuń