Dla kogo:
Wszystkie składniki wymieszać łyżką (tak by jabłka obkleiły się ciastem). Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, nałożyć do niej ciasto. Piec ok. 40-50 minut w temperaturze 160 stopni (najlepiej z termoobiegiem).
Blacha: typu "korytko".
Przepis dostałam od mojej teściowej.
- dla mających jabłka "na zbyciu"
- dla lubiących wilgotne ciasta
- dla lubiących proste ciasta
- 2 szklanki mąki pszennej
- 1,5 szklanki cukru
- 0,25 szklanki oleju
- 1 szklanka posiekanych na kawałki orzechów włoskich
- 3 jajka
- łyżeczka sody oczyszczonej
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 3-4 pokrojone w kostkę jabłka
Wszystkie składniki wymieszać łyżką (tak by jabłka obkleiły się ciastem). Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, nałożyć do niej ciasto. Piec ok. 40-50 minut w temperaturze 160 stopni (najlepiej z termoobiegiem).
Blacha: typu "korytko".
Przepis dostałam od mojej teściowej.
Dzień dobry, jestem zainteresowana współpracą z Pani blogiem, proszę o kontakt:) wspolpraca@armadeo.pl
OdpowiedzUsuń