Dla kogo:
Dokładnie utrzeć masło z cukrem i dodać barwnik (na czubku rączki od łyżeczki - nie więcej niż ziarenko pieprzu). Potem dodać śmietanę, a na koniec sok z cytryny.
Krem nałożyć do szprycy lub rękawa cukierniczego i formować choinki lub inne kształty, później udekorować różnymi posypkami itp.
Przykładowe dekoracje wykonane tym kremem:
- dla szukających kremu, który fajnie utrzymuje kształt
- dla chcących spróbować kremu z masła roślinnego
- dla fanów dekorowania ciast
- szklanka masła roślinnego
- 3/4 szklanki cukru pudru
- sok z połówki cytryny
- 6-7 łyżek kwaśnej lub słodkiej śmietany
- barwnik cukierniczy - zielony (szczypta) - ja używałam barwnika w proszku
Wykonanie:
Wszystkie składniki powinny mieć temp. pokojową.Dokładnie utrzeć masło z cukrem i dodać barwnik (na czubku rączki od łyżeczki - nie więcej niż ziarenko pieprzu). Potem dodać śmietanę, a na koniec sok z cytryny.
Krem nałożyć do szprycy lub rękawa cukierniczego i formować choinki lub inne kształty, później udekorować różnymi posypkami itp.
Przykładowe dekoracje wykonane tym kremem:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz