Dla kogo:
- dla tych, dla których bardzo łatwy krem do babeczek wydaje się zbyt tłusty
- dla fanów dekorowania babeczek
- dla chcących wykonać babeczki "jak z cukierni"
- 125g miękkiego masła
- 250g cukru pudru
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- łyżka mleka
- posypki dekoracyjne itp.
Utrzeć masło w misce na jasną masę. Masa musi stać się puszysta (i wyglądem przypominać bitą śmietanę). Do kremu wmieszać cukier puder przesiany przez sito. Mieszać, aż masa będzie jednolita (gdy po spróbowaniu czujecie grudki cukru tzn. że trzeba mieszać dalej). Dodać ekstrakt waniliowy i łyżkę mleka. Jeśli krem jest zbyt gęsty można dodać jeszcze więcej mleka.
Krem można nakładać na babeczkę za pomocą łyżki lub wycisnąć rękawem cukierniczym.
Udekorować posypką.
Kremu wystarczy do dekoracji ok. 12-15 babeczek.
Do dekoracji polecam szczególnie babeczki z colą i babeczki waniliowe.
Przepis pochodzi z książki Jenny Colgan "Spotkajmy się w kawiarni".
babeczki urocze! a przepis do wykorzystania.
OdpowiedzUsuńpysznie wyglądają:)
OdpowiedzUsuńWitam. Nominowałam Twojego bloga do Liebster Blog Award, szczegóły tutaj http://www.mojewypiekiinietylko.com/2014/03/liebster-blog-award/ Pozdrawiam. Danusia
OdpowiedzUsuńWyglądają przesmacznie i pewnie tak smakują :D Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńDo niczego krem ;( grudki cukru psuja smak a co do proporcji to krem zbyt maslany
OdpowiedzUsuńNo przecież pisze ze jak są grudki to trzeba mieszać dalej
Usuń