Pyszne wilgotne babeczki z czereśniami. Szał na wypieki ze świeżymi owocami trwa!
Dla kogo:
- dla szukających bardzo łatwego przepisu
- dla lubiących szybkie przepisy
- dla zastanawiających się co zrobić z czereśniami
- 2 jajka
- ok. 350g wydrylowanych czereśni
- 125ml oleju
- 160ml mleka
- 120g cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 200g mąki
Wykonanie:
Jajka ubić z cukrem, tak, by nie były wyczuwalne grudki cukru. Dolać olej i mleko. Dodać przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Wszystkie składniki wymieszać łyżką, by się połączyły.Wymyć i wydrylować czereśnie.
Blaszkę do muffinek wyłożyć papilotkami. Papilotki napełnić ciastem do 3/4 wysokości. Do każdej babeczki wepchnąć po 3-4 czereśnie (można je przeciąć na pół).
Piec w temperaturze 175 stopni przez ok. 25 minut.
Z przepisu wychodzi ok. 16 babeczek.
Przepis znalazłam na blogu: ciasteczkolandia.blox.pl
Babeczki uwielbiam :-)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie babeczki :) Pysznie wyglądają.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do mnie.
Porywam jedną... albo dwie!
OdpowiedzUsuń;-)
Uwielbiam!!
OdpowiedzUsuńJuż po samym zdjęciu widzę, że były mięciutkie i wilgotne, a takie muffiny są najlepsze :)
OdpowiedzUsuńDziękuję za zgłoszenie do akcji!
Zrobiłam... �� pyszne!!!
OdpowiedzUsuń