Pyszny, domowy kisiel nektarynkowy. Nieprzesłodzony, lekki, owocowy. Mniam!
Dla kogo:
- dla fanów kisieli ("kiśli" :D)
- dla lubiących zdrowe małe "co nieco"
- dla chcących spróbować zrobić samodzielnie kisiel
- 3 nektarynki
- 2 łyżeczki miodu
- 1,5 łyżeczki mąki ziemniaczanej
- łyżeczka soku z cytryny
- 150ml wody
Nektarynki obierz ze skórki. Dwie zmiksuj za pomocą blendera, a trzecią pokrój na kawałki i nałóż do salaterek. Zmiksowane nektarynki wlej do rondelka, dodaj wody, miodu i doprowadź do wrzenia. Mąkę ziemniaczaną rozmieszaj w 2 łyżkach wody i dodaj do gotujących się nektarynek. Wymieszaj, by nie było grudek. Gotuj przez minutę, a następnie przelej do salaterek (wylej kisiel na wcześniej pokrojoną nektarynkę).
Z przepisu wychodzą 2-3 porcji kisieli w zależności od wielkości salaterek.
Przepis jest lekko zmienioną wersją przepisu znalezionego na www.biedronka.pl.
Domowy jest najlepszy, jak raz zrobiłam, to już więcej nawet nie spojrzałam na kupny :D
OdpowiedzUsuńI ten słoneczny kolor, coś cudownego!
OdpowiedzUsuń23 year old Geologist II Danielle Caraher, hailing from Revelstoke enjoys watching movies like Stargate and Flower arranging. Took a trip to Historic Fortified Town of Campeche and drives a Ferrari 340 Mexico Berlinetta. witryna internetowa
OdpowiedzUsuń