Pyszny, zdrowy. Polecany zarówno dla dzieci jak i dla osób, które szukają jakiegoś lekkostrawnego przepisu. Powrót do smaków dzieciństwa.
Dla kogo:
Jabłka umyj, obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Skrop sokiem z cytryny (by nie ściemniały). Zalej 350ml wody, dodaj cukier i goździki i zagotuj. Mąkę wymieszaj w 100ml wody. Gdy jabłka się zagotują dolej wodę wraz z mąką i pogotuj ok 3-4 minuty. Przelej do miseczek. Do smaku można posypać cynamonem lub dodać rodzynki. Podawać na ciepło lub na zimno.
Z przepisu wychodzi 2-3 porcje kisielu (w zależności od wielkości salaterki).
Dla kogo:
- dla lubiących lekkostrawne słodkości
- dla mających chęć spróbować zrobić sobie domowy kisiel
- dla chcących zrobić deserek dla dziecka
- 2 średnie jabłka
- 2-3 łyżki soku z cytryny
- 2-3 łyżki cukru
- 3 goździki
- 450ml wody (niepełne 2 szklanki)
- łyżka mąki ziemniaczanej
- cynamon, rodzynki do smaku
Jabłka umyj, obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Skrop sokiem z cytryny (by nie ściemniały). Zalej 350ml wody, dodaj cukier i goździki i zagotuj. Mąkę wymieszaj w 100ml wody. Gdy jabłka się zagotują dolej wodę wraz z mąką i pogotuj ok 3-4 minuty. Przelej do miseczek. Do smaku można posypać cynamonem lub dodać rodzynki. Podawać na ciepło lub na zimno.
Z przepisu wychodzi 2-3 porcje kisielu (w zależności od wielkości salaterki).
54 year old Systems Administrator II Kori Gallo, hailing from Rimouski enjoys watching movies like "Tale of Two Cities, A" and Cycling. Took a trip to Major Town Houses of the Architect Victor Horta (Brussels) and drives a T100 Xtra. Odwiedz Twoj adres url
OdpowiedzUsuń