
Masło idealne dla miłośników masła orzechowego.W jaki sposób zrobić swoje masło? Wystarczą orzeszki i dobry blender, a efekt będzie świetny i co najważniejsze zaoszczędzimy na tym sporo pieniędzy, a do tego mamy pewność co zmiksowaliśmy! Bardzo polecam!
Dla kogo:
- dla fanów masła orzechowego
- dla tych, którzy lubią wiedzieć "co jedzą"
- dla niemających uczulenia na orzeszki :)
- 500g orzeszków ziemnych niesolonych
- olej (1-2 łyżki) - najlepiej rzepakowy, sezamowy lub arachidowy
- sól i cukier puder do smaku (wg uznania)

Orzechy wysyp na brytfankę do pieczenia i włóż do piekarnika na 5-10 minut (temp. 180 stopni). Dzięki temu orzechy zyskają cudowny smak i zapach.

Przepis znalazłam na stronie www.vegazone.blox.pl
Brzmi zachęcająco, chętnie wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam.
Koniecznie! Ja się w nim zakochałam. A jak pomyślę o ile jest zdrowsze to tym chętniej je jem :)
Usuńdomowe masło orzechowe jest najlepsze!
OdpowiedzUsuńsmacznie :)
OdpowiedzUsuńJakie ono proste - dlaczego jeszcze nie zrobiłam?;)
OdpowiedzUsuńNo właśnie, dlaczego?? :D
Usuń