Czekoladowe jajka


Dla kogo:
  • dla dzieciaków
  • dla chcących ciekawie udekorować wielkanocny stół
  • dla chcących zaangażować dziecko do pomocy - bardzo łatwy przepis
Składniki: 
  • 4 sztuki jajek czekoladowych (np. Kinder, u mnie jajka czekoladowe z Biedronki)
  • budyń waniliowy/śmietankowy
  • 8 połówek brzoskwiń z syropu


Wykonanie:
Budyń ugotować wg przepisu na opakowaniu. Wystudzić. Jajka przepołowić za pomocą noża lub nożyka tapicerskiego. Należy zrobić to delikatnie by nie połamać jajka. Brzoskwinie odsączyć z syropu a następnie za pomocą kieliszka wyciąć z nich "żółtko". Korpusy czekoladowe napełnić zimnym budyniem i nałożyć na niego brzoskwinię.

Zamiast budyniu można użyć serka waniliowego, serka mascarpone z bitą śmietaną, samego mascarpone. 
Tak naprawdę to wszystko zależy od Waszej pomysłowości. Powodzenia!
 

2 komentarze:

INSTAGRAM