Dla kogo:
- dla dzieciaków
- dla chcących ciekawie udekorować wielkanocny stół
- dla chcących zaangażować dziecko do pomocy - bardzo łatwy przepis
- 4 sztuki jajek czekoladowych (np. Kinder, u mnie jajka czekoladowe z Biedronki)
- budyń waniliowy/śmietankowy
- 8 połówek brzoskwiń z syropu
Wykonanie:
Budyń ugotować wg przepisu na opakowaniu. Wystudzić. Jajka przepołowić za pomocą noża lub nożyka tapicerskiego. Należy zrobić to delikatnie by nie połamać jajka. Brzoskwinie odsączyć z syropu a następnie za pomocą kieliszka wyciąć z nich "żółtko". Korpusy czekoladowe napełnić zimnym budyniem i nałożyć na niego brzoskwinię.
Zamiast budyniu można użyć serka waniliowego, serka mascarpone z bitą śmietaną, samego mascarpone.
Tak naprawdę to wszystko zależy od Waszej pomysłowości. Powodzenia!
bardzo fajny pomysł a i wygląda pysznie :)
OdpowiedzUsuńCieszę się, że mój pomysł przypadł Ci do gustu.
Usuń