Sorbet powstał z myślą o mojej małej córci. Jest bez cukru! Same owoce - samo zdrowie. Można go także nie zamrażać i podać w formie musu owocowego do picia. Można taki mus schłodzić i też będzie pysznie!
Dla kogo:
- dla małych dzieci
- dla fanów sorbetów
- dla kochających zdrowe łakocie
- 2 banany
- 300g truskawek
Banany obrać ze skórki. Truskawki umyć, usunąć szypułki i zmiksować z bananami na gładką masę. Masę schłodzić w lodówce.
Z maszynką do lodów:
Wlać masę do misy maszyny i mieszaać za pomocą maszyny przez ok. 10 minut. Podawać od razu.
Bez maszyny:
Wlać masę do pojemnika i wstawić do zamrażarki. Co ok. godzinę można przemieszać masę by równomiernie się zamrażała. Masa będzie tężeć w zależności od tego jaką moc ma nasz zamrażalnik - ok. 2-4 godzin.
0 komentarze: