Kisiel jagodowy


Kto choć raz odważył się zrobić swój własny kisiel ten raczej już nie kupi gotowego. Czas wykonania jest niewiele dłuższy od wykonania tego sklepowego, a smak...oj, na długo zapadnie Wam w pamięci! Poza tym gdy robimy swój domowy kisiel możemy stworzyć smaki jaki w sklepie nie są dostępne! Do dzieła! :)

Dla kogo:
  • dla najmłodszych
  • dla lubiących styl fit
  • dla tych, którym nie straszne są fioletowe zęby :)
Składniki:
  • 300g borówek
  • kopiata łyżka mąki ziemniaczanej
  • łyżka miodu
  • 150ml wody
Wykonanie:
Na dno miseczek nałożyć po łyżce lub dwie łyżki borówek w całości. Resztę borówek zmiksować w rondlu. Dodać wodę i miód. Zagotować. W szklance rozmieszać mąkę ziemniaczaną w dwóch łyżkach wody. Dodać do kisielu i dokładnie wymieszać, tak by nie było grudek. Gotuj przez minutę, po czym przelej do miseczek. 
Z przepisu otrzymamy 3 małe lub 2 duże porcje kisielu. 


1 komentarz:

INSTAGRAM