
Pyszna, orzeźwiająca alternatywa dla zwykłej lemoniady.
Dla kogo:
- dla tych, którzy szukają pomysłu co zrobić z wielkim arbuzem
- dla szukających orzeźwienia
- dla lubiących innowacje w kuchni
- ćwiartka dużego arbuza
- sok z połowy cytryny
- połowa cytryny pokrojonej na plasterki
- 2 łyżki syropu limonkowego (opcjonalnie)
- 2 łyżki syropu miętowego (opcjonalnie)
- woda mineralna do rozcieńczenia (ok. 2 szklanki)
- listki mięty (garść)
- listki melisy (garść)
- kostki lodu

Arbuza pokroić na kawałki i usunąć pestki. Zblendować go w blenderze razem z listkami mięty i melisy. Przelać zmiksowanego arbuza do dzbanka. Wcisnąć sok z cytryny. Dolać syropy - limonkowy i miętowy. Dolać wodę i kostki lodu. Wymieszać, udekorować plasterkami cytryny i voila!
co to jest ta "voila" do dekoracji?
OdpowiedzUsuńDobry żart :)
Usuń