Dla kogo:
- dla lubiących zdrowe odżywianie
- dla dzieci
- dla mających ochotę na racuszki w nowej odsłonie
- 200g serka naturalnego typu Bieluch
- płaska łyżeczka sody oczyszczonej
- jajko
- łyżeczka cukru waniliowego
- 4 łyżki mąki gryczanej
- 2 jabłka obrane i pokrojone w kostkę
- miód lub syrop klonowy do polania (opcjonalnie)
Wykonanie:
Wszystkie składniki poza jabłkami i miodem zmiksować lub porządnie połączyć w misce. Na koniec wsypać pokrojone jabłka i wymieszać.
Smażyć na patelni beztłuszczowej lub na cienkiej warstwie dobrze rozgrzanego tłuszczu (masła, oleju kokosowego).
Po usmażeniu polać miodem, syropem klonowym lub spożywać saute.
wyglądają pyszniutko :)
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie :)
Smaki z dzieciństwa :))
OdpowiedzUsuńale fajny przepis, po pierwsze praktycznie bez tłuszczu i z moim ukochanym serkiem Bieluch! :)
OdpowiedzUsuń