Zdecydowanie jedne z najszybszych w przygotowaniu muffinek, jakie w ostatnim czasie piekłam. Te kawałki mieszanki keksowej nadają im charakteru. Polecam szczególnie wszystkim fanom keksów, ale nie tylko.
Dla kogo:
- dla zapracowanych
- dla keksomaniaków
- dla początkujących cukierników :)
- 150g mąki
- 100g cukru pudru
- płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 2 małe jajka (ew. 1 L)
- 80ml oleju
- 80ml mleka
- 100g mieszanki keksowej
Suche składniki wymieszać w większej misce (mąka, cukier, proszek, sól). W mniejszej misce wymieszać ze sobą składniki mokre (jajka, olej, mleko). Mokre składniki wlać do suchych. Dosypać mieszankę keksową i wymieszać do połączenia składników. Ciasto nakładać do 3/4 wysokości papilotek. Piec ok. 25 minut w temp. 180 stopni.
Przepis jest zmodyfikowaną wersją przepisu znalezionego na www.poezja-smaku.pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz