Zawsze w sklepie, gdy przechodzę koło półki z waflami ryżowymi mam ochotę kupić gotowe wafle oblane czekoladą. Zawsze biję się z myślami...przecież przygotowanie takich wafli to chwilka, a nie tylko będę dokładnie wiedziała czy je smaruję, ale też będzie trochę taniej. W końcu zmobilizowałam się, by przygotować je samodzielnie. Czas przygotowania: 10 minut! Polecam!
Dla kogo:
- dla szukających lekkiej przekąski do zabrania do pracy/szkoły
- dla bezglutenowców
- dla lubiących samodzielnie wykonywać sklepowe smakołyki
Składniki:
- paczka wafli ryżowych
- 100g czekolady (gorzkiej lub mlecznej)
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Wafle rozłożyć na desce i nakładać po 1 łyżeczce czekolady na wafel. Rozsmarować.
W zależności od tego jak grubą warstwę czekolady chcecie otrzymać, na tyle wafli Wam jej wystarczy. Ja rozsmarowałam tabliczkę czekolady na 7 waflach.
Robiłam kiedyś są bardzo smakowite.
OdpowiedzUsuń