Problem tłustych muffinek spotkał mnie kilka razy. Papilotka (papierek) cały przesiąknięty tłuszczem, a czasem wręcz ociekający. Jak sobie poradzić z tym problemem, albo przynajmniej trochę go zniwelować? Jest na to sposób. Sprawdźcie poniżej!
Co zrobić, by papierki naszych muffinek/babeczek nie były tłuste i klejące?
1. Przygotuj blaszkę do muffinek.
2. Na dno każdego wgłębienia nasyp warstwę ryżu (tak by przykrył dno).
3. Wyłóż blaszkę papilotkami (postaw papilotkę na ryżu).
4. Wypełnij papilotki ulubionym ciastem i upiecz :).
Zobaczysz, że po wyciągnięciu muffinek ich papierki będą zdecydowanie mniej tłuste i klejące. Część a może nawet całość tłuszczu zostanie wchłonięta przez ryż. Wypróbowałam - polecam!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz