Idealny pomysł na lekkie śniadanie czy podwieczorek. Możemy wykonać także w wersji bezlaktozowej stosując mleko roślinne. Świetnie nada się dla maluchów, gdyż jest osłodzone jedynie bananem, a do tego nie ma także glutenu.
Dla kogo:
- dla maluszków
- dla osób na diecie lekkostrawnej
- dla szukających zastosowania dla płatków ryżowych
- szklanka mleka
- 8 łyżek płatków ryżowych
- banan
- owoce świeże i suszone do dekoracji (wg gustu)
Mleko zagotować, dodać płatki ryżowe i banana pokrojonego na kawałki. Gotować, aż zgęstnieje. Pamiętać o mieszaniu. Ja podczas mieszania lekko rozmiażdżałam kawałki banana. Gdy osiągniemy pożądaną konsystencję ściągnąć z ognia i zblendować na gładko. Podawać z ulubionymi owocami i bakaliami.
Przepis znalazłam na www.kupiec.pl
0 komentarze: