Płatki ryżowe z bananem (bez cukru i glutenu)


Idealny pomysł na lekkie śniadanie czy podwieczorek. Możemy wykonać także w wersji bezlaktozowej stosując mleko roślinne. Świetnie nada się dla maluchów, gdyż jest osłodzone jedynie bananem, a do tego nie ma także glutenu.

Dla kogo:
  • dla maluszków
  • dla osób na diecie lekkostrawnej
  • dla szukających zastosowania dla płatków ryżowych
 Składniki:
  • szklanka mleka
  • 8 łyżek płatków ryżowych
  • banan
  • owoce świeże i suszone do dekoracji (wg gustu)
Wykonanie:
Mleko zagotować, dodać płatki ryżowe i banana pokrojonego na kawałki. Gotować, aż zgęstnieje. Pamiętać o mieszaniu. Ja podczas mieszania lekko rozmiażdżałam kawałki banana. Gdy osiągniemy pożądaną konsystencję ściągnąć z ognia i zblendować na gładko. Podawać z ulubionymi owocami i bakaliami. 



Przepis znalazłam na www.kupiec.pl

0 komentarze:

INSTAGRAM