Strony

Strony

2017-07-13

Deser arbuzowy z galaretką


Jeden z najłatwiejszych deserów jakie z pewnością robiliście! Arbuz, galaretka, a dla chętnych też bita śmietana i voila :D Powiem Wam, że kolejny raz tutaj sprawdza się powiedzenie, że to co proste jest pyszne! Wspaniały orzeźwiający deserek na upalny dzień! 

Dla kogo:
  • dla szukających orzeźwiającego deseru na upalny dzień
  • dla kochających galaretki
  • dla arbuzomaniaków
Składniki:
  • arbuz - tyle, ile masz pod ręką (ok. 300-500g będzie optymalnie)
  • galaretka w czerwonym kolorze - polecam truskawkową, wiśniową
  • 250g bitej śmietany (opcjonalnie)
Wykonanie:
Galaretkę przygotuj wg przepisu na opakowaniu. Odstaw do wystudzenia. Pokrój arbuza na kosteczki, możesz spróbować powyciągać część pestek jeśli masz cierpliwość. Powkładaj arbuz do miseczek i zalej go galaretką. Po zastygnięciu możesz od razu wcinać lub też udekorować deserek bitą śmietaną. 



2 komentarze:

  1. oooo mniaaaam :D akurat mam arbuza kupionego, jutro biorę się do roboty :D Pozdrowionka!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mam nadzieję, że smakowało! W naszej rodzinie to hit od roku!

      Usuń