Strony

Strony

2017-08-02

Smoothie nektarynkowe ze szpinakiem (bez glutenu, laktozy i cukru)

Idealny przepis na upalny dzień. Możecie dla ochłody dodać odrobinę kostek lodu!

Dla kogo:
  • dla alergików
  • dla kochających zdrowe przepisy
  • dla chcących przemycić szpinak do diety
Składniki:
  • 400g nektarynek (ok. 5 sztuk)
  • 50g szpinaku
  • 2 łyżki syropu z agawy
  • 50g wody (można dać więcej)
Wykonanie tradycyjne:
Nektarynki pokroić i usunąć pestki. Wszystkie składniki włożyć do miski i zblendować na gładko. .

Wykonanie w Thermomixie:
Nektarynki pokroić i usunąć pestki. Włożyć do naczynia miksującego dodając szpinak i syrop z agawy. Zmiksować 15s. obr. 8, a następnie dolać wodę i wymieszać 10s. obr. 10. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz