Strony

Strony

2017-09-24

Jogurt z borówkami i płatkami ekspandowanymi


Tym razem będzie szybko, smacznie i zdrowo. Będzie laktoza, będzie gluten, ale nie będzie cukru :).
Polecam robić na bieżąco i od razu zjeść, bo gdy płatki namokną to już nie jest taki smaczny!

Dla kogo:
  • dla szukających pomysłu na zdrowe śniadanie
  • dla lubiących wplatać jogurt do swojej diety
  • dla niemających czasu

Składniki:
  • mały jogurt naturalny
  • 2-3 garście płatków ekspandowanych (polecam orkisz lub pszenicę ekspandowaną)
  • borówki amerykańskie (mogą być też inne owoce) lub ewentualnie dżem
Wykonanie:
Nie podam Wam dokładnych proporcji, bo tak naprawdę zależy to od Was i od pojemności Waszego słoika.
Na dno słoika nakładamy porcję płatków ekspandowanych a na nie wykładamy jogurt, który posypujemy owocami. Czynność powtarzamy. Polecam zjeść od razu, wtedy płatki nie rozmokną i deser będzie smaczniejszy. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz