Żeby przygotowanie ciasta nie zajęło Wam całego dnia polecam podzielić sobie pracę na etapy. Ja polecam wieczorem zabrać się za pieczenie ciasta kruchego, a potem korzystając z gorącego piekarnika od razu bezy i zostawić ją na całą noc w piekarniku. Niech się dosusza. Rano na ciasto kruche wylać galaretkę malinową, zmiksować krem śmietankowy i przykryć bezą. Potem włóżcie ciasto do lodówki i już! Dobrze, żeby przed podaniem spędziło w lodówce co najmniej 2 godziny.
Odnośnie warstwy śmietankowej - jeśli boicie się żelatyny to możecie wykonać masę śmietanową z serkiem mascarpone tak jak jest to w Malinowej chmurce.
Dla kogo:
Dla kogo:
- dla fanów bananów
- dla tych, którym Malinowa chmurka już się przejadła
- dla szukających bardziej wykwintnego ciasta np. na święta, czy imieniny